گندم سیاه علاوه بر خواص عملکردی زیر، مانند آنتی اکسیدان بودن، ضد سرطان و ضد التهاب بودن، حاوی مقادیر بالایی از فلاونوئیدها و همچنین روتین، کوئرستین، اورینتین، ویتکسین، ایزوویتکسین و ایزواورانتین است.
به جرات می توان گفت یکی از خوشمزه ترین خوراکیهایی که می توان آن را در تهیه انواع غذا به کاربرد سوسیس پنیری سوخاری می باشد.
گندم سیاه به طور موثر افزایش وزن را محدود می کند و همچنین باعث کاهش محتوای کلسترول خون، به ویژه کسر LDL می شود.
گندم سیاه سرشار از پتاسیم، بور، آهن، مس، کروم، روی، کبالت، نیکل، کلسیم، منیزیم، فسفر و سدیم است [19،20]. محتوای این عناصر بسته به درجه پردازش آن متفاوت است.
کالباس قارچ و مرغ، یکی از خوش طعم ترین و پر طرفدار ترین نمونه های کالباس است.
پوسته به عنوان محصول فرعی فرآوری گندم سیاه، با محتوای بالای ترکیبات معدنی (P، K، Mg، Mn، Zn، Cu)، ویتامین های گروه B و E و همچنین فیبر غذایی مشخص می شود.
چرا از آنها معمولاً برای تولید فرآورده های با فیبر بالا استفاده می شود. منبعی از تانن ها و ترکیبات فنلی با خواص آنتی اکسیدانی از جمله روتین و کورستین است.
کالباس قارچ هلندی یکی دیگر از کالباس های پر طرفدار در میان مردم می باشد که از کیفیت بسیار بالا و قیمت بسیار مناسبی برخوردار است.
پوست گندم سیاه به دلیل ترکیب شیمیایی آن تأثیر مفیدی بر بدن انسان دارد. از جمله، از ایمنی حمایت می کند، دارای خواص آنتی اکسیدانی، میکروبی، التهابی و روماتیسمی است.
این محصول جانبی در تولید پرکننده تشک و بالش و به عنوان جزئی از بسته بندی زیست تخریب پذیر استفاده می شود. خاکستر به دست آمده از پوسته گندم سیاه می تواند جایگزین خاک اره در ساخت اجسام رسی به راحتی همجوشی شود.
این ماده خام همچنین می تواند در تولید گلوله و بریکت سوخت یا سوخت جایگزین (بیومتانول) استفاده شود . همچنین در طب گیاهی و صنعت داروسازی به عنوان یک ماده تشکیل دهنده در چای و مکمل های غذایی استفاده می شود.
با این حال، طبق دانش ما، استفاده از پوسته گندم سیاه در صنایع غذایی بسیار محدود است. مطالعات Wronkowska و همکاران، نشان داد که محصولات نانوایی در دسترس تجاری را می توان با پوسته گندم سیاه خام و بو داده غنی کرد، به دلیل تأثیر مثبت آنها بر ویژگی های حسی، پذیرش مصرف کننده و خواص میکروبیولوژیکی نان / رول ها پس از ذخیره سازی.
Hęś و همکاران اثر مثبت عصاره آب پوست گندم سیاه را بر اکسیداسیون لیپید در کوفته های یخ زده ذخیره شده از گوشت خوک آسیاب شده ثابت کرد.
عصاره نسبت به آنتی اکسیدان های مصنوعی (BHT) فعالیت آنتی اکسیدانی قوی تر، توانایی بالاتری در از بین بردن رادیکال های آزاد و اتصال یون های آهن را نشان داد، بنابراین، کاربرد این افزودنی را توجیه می کند. با این حال، به دست آوردن افزودنی مورد استفاده فرآیندی زمانبر و هزینه بر بود.
بنابراین در مطالعه ارائهشده تصمیم گرفتیم با معرفی تنها پوستههای آسیاب شده به فرمولاسیون سوسیسهای نوع فرانکفورتر، راهحل ارزانتری پیدا کنیم.
سوسیس شکاری یکی از اولویت سبد خرید بسیاری از خانواده ها است و باید گفت که تغذیه سالم مهم ترین عامل سلامت بدن است که باید به آن توجه کافی شود.
بنابراین، هدف از این مطالعه به دست آوردن نسل جدیدی از سوسیس، غنی شده با پوسته گندم سیاه، که منبعی از ترکیبات فعال زیستی است، بود. همچنین ارزیابی شد که پوسته گندم سیاه چگونه بر کیفیت تکنولوژیکی و حسی سوسیسهای نوع فرانکفورتر تأثیر میگذارد.
- منابع:
- تبلیغات: